Jenis Ketam Yang Beracun Part 2

Sambungan Part 2

Siapa tak kenal Mahathir? Orang yang paling betul di Malaysia. Semua orang tidak betul.

Tunku Abdul Rahman tak betul.
Tun Hussein Onn tak betul.
Tengku Razaleigh Hamzah tak betul.
Tun Musa Hitam tak betul.
Anwar Ibrahim tak betul.
Pak Lah tak betul.
Dan kini Najib pun tak betul.
Dia saja yang betul.

image

Masa Tunku Abdul Rahman, Tunku sendiri cakap Tun hasut pegawai kerajaan, tentera dan polis untuk membenci Tunku.”Di dakyahkan ke seluruh kampong dan negeri”, itu kata Tunku pada waktu tu. Kalau lah Tunku masih hidup, takkan jadi macam ni. Tun tulis surat kepada Tunku minta Tunku meletak jawatan. Surat Tun tu pula disebarkan DAP masa pilihanraya kecil Johor Bahru tahun 1989.

Masa Pak Lah jadi PM, Tun suruh Muhyidin desak Pak Lah letak jawatan. Pak lah orang agama. Pak lah tak suka lawan. Pak lah serah pada Allah. Inilah pemimpin sebenar bukan pemimpin yang rasa betul selalu. Akhirnya, Pak Lah letak jawatan. Tun Win. Mission accomplished.

image

Kali ni Tun desak Muhyidin untuk Najib letak jawatan. Tapi Najib tak nak. Najib jiwa pahlawan Bugis. Pantang pahlawan menyerah kalah.  Itu yang buat  Tun marah sampai dia sanggup bersekongkol dgn orang yang pernah dia ludah. Orang yang pernah dia kata racist.

Apa yang dia buat baru-baru ini semua orang tahu. Dah boleh predict dah pun. Tun nak anak dia jadi PM. Tun tahu kalau Najib masih ada, anak dia tak boleh jadi PM. Hakikatnya, jika Najib ada, Mukhriz tidak akan dipilih dalam PRU 14. Anaknya tidak boleh jadi PM. Jadi…..penghalang perlu dihapuskan.

Najib perlu diturunkan bagi membolehkan  Mukhriz bertanding dalam PRU 14. Mukhriz akan jadi PM lepas PRU 14. Sekarang ni memang tak boleh sebab dia ADUN.

Semua orang tahu Mahathir pemimpin berpandangan jauh. Tapi jangan ingat semua orang bodoh. DSMY dan Syafie hanya boneka. Tengoklah nanti, Muhkriz yang akan naik.
Tapi semua orang tahu Mukhriz tak pernah menang.

Bertanding Ketua Pemuda kalah.
Bertanding Naib Presiden pun kalah.
Itu sebabnya Tun marah dengan  Najib. Itu sebabnya penghalang perlu dihapuskan. Najib perlu dihapuskan. Mukhriz perlu jadi PM.

Semua org tahu Mukhriz suka duduk KL. Sembahyang Jumaat pun di KL. Orang Kedah rindu pada Mukhriz. Jadi tidak heran pun bila Mukhriz letak jawatan Menteri Besar, Mukhriz terus naik flight ke KL dan bercuti ke luar negara dengan keluarganya.

Ini adalah Mukhriz tapi dia terpaksa ikut cakap bapa dia. Tun pun tahu usaha membawa anaknya, Mokhzani ke Mahkamah for insider trading. For Tun, something needed to be done in order to protect his family and legacy.

Ingat, Ustaz Fadhil pernah cakap dia berharap umur Tun  Mahathir cukup panjang supaya sempat melihat kerosakan yang pernah dilakukannya. Nampaknya, kita dah mula melihat kerosakan tu.

image

Advertisements

~ by penulis blog on March 10, 2016.

 
%d bloggers like this: