Isteri Raja Petra , Kristian ?

Maaflah jika menyibuk di petang hari macam ni. Tapi ada sesuatu mengejutkan. Dan minta komen pembacalah jika sudi menulis sepatah dua.

Bukan mencari gosip tetapi mencari kisah sebenar yang digosipkan.

Jika salah fakta, kita betulkan …

Jika benar, kita hentam lagi dengan fakta dan nas hingga mendedahkan golongan Free Thinker di negara kita yang membenarkan perkahwinan berlainan agama. Ini petikan dari web KPMU  yang saya jumpa !

RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR
Contributed by warisan_bonda on Friday, December 21 @ 12:16:35 MYT
Topic: Artikel Politik
Sudah agak lama penulis tidak menulis perihal Raja Petra yang dikenali umum sebagai Raja Penyebar Propaganda ini. Namun itu bukan bermakna penulis menyerahkalah atau tunduk dengan telunjuk Raja Pembodong itu tetapi diam kami semata-mata untuk menunggu tindak balas beliau atas cabaran kami selama ini.
Tidak beberapa lama dahulu, Raja Petra mendakwa mempunyai senarai nombor telefon beberapa orang ahli puteri UMNO yang boleh dijadikan alat pemuas nafsu. Beliau juga ‘mengugut’ andaikata KPMU tidak berhenti dari terus mengasak dan menghentam beliau, pendedahan tersebut akan dilakukan.

Namun sehingga ke hari ini, hari yang ke 87 beliau gagal untuk membuktikan apa yang beliau dakwakan itu. Mereka yang sering mengikuti penulisan beliau pasti perasan, Raja Petra jenis yang suka baling batu sembunyi tangan. Kebanyakkan cerita fitnah yang beliau paparkan pasti tidak mempunyai bukti yang kukuh.

Apabila ada yang mempertikai kesahihan cerita yang beliau bawa, Raja Petra akan senyap dan mula membuka topik dan cerita lain. Lihat sahaja bagaimana beliau dengan rakus dan gelojohnya menuduh KPMU kononnya dibayar dan sebagainya.

Tidak lupa juga apabila beliau mendakwa kononnya Azalina membayar RM2750.00 seorang sebagai ‘cybertroopers’ UMNO. Tapi apabila KPMU meminta beliau membuktikan tuduhan itu sehingga ke hari ini langsung tidak timbul mengenainya.

Itulah sifat sebenar yang ada dalam Raja Petra yang terkenal dengan sombong, ego, bongkak, penipu, kaki kencing dan sebagainya ini. Walaupun agak keterlaluan untuk menuduh beliau dengan sebegitu banyak sifat negetif tapi itulah dirinya yang sebenar.

Walaupun penulis tidak berpeluang untuk mengenali beliau secara dekat, tapi apabila meneliti dan membaca setiap tulisan yang beliau hasilkan, penulis dapat menilai karekter sebenar beliau. Tidak cukup dengan itu beberapa teman yang pernah bersekolah dengan beliau juga bersetuju dengan tanggapan yang penulis berikan ini.

Menurut sumber yang boleh dipercayai, di zaman persekolahanya Raja Petra dikenali sebagai ‘jambu’ dikalangan para pelajar ‘senior’. Bagi yang pernah dan biasa duduk di asrama pasti mengetahui apa yang dimaksudkan dengan ‘jambu’ ini. Penulis tidak berminat untuk mengulas lanjut mengenai isu jambu ini, namun pada yang terasa ‘sendiri mau ingatlah.

Di kalangan rakan sebaya pula, beliau telah diberi gelaran ‘kera sumbang’ kerana sering mengasingkan diri dari pelajar-pelajar lain. Beliau telah ‘memulaukan’ dirinya sendiri kerana merasakan dirinya hebat dan lebih bagus berbanding pelajar lain.

Tingkah laku beliau yang bongkak dan sombong itu telah mengundang rasa kurang senang di kalangan pelajar yang lain. Rata-rata pelajar yang sebaya dengan beliau menyampah dengan belaiu yang suka memandang rendah pada orang lain ini. Pada beliau hanya insan yang bernama RAJA Petra sahaja yang hebat dan bagus.

Orang lain semuanya ‘haprak’ pada pandangannya, sehinggakan beliau terlepas pandang ‘kehapprakkan’ yang penuh dalam dirinya.
Buat KPMU berhentilah dari terus mencabar ‘Si Raja Petra’ ini kerana beliau bukan tidak mempunyai telur, tapi telur yang ada sebagai tanda kelakian beliau telah dikorbankan semasa Hari Raya Qorban’ yang lalu.

Related Links
· More about Artikel Politik
· News by arjuna


Most read story about Artikel Politik:
Raja Petra Pembohong dan Membohong

Article Rating
Average Score: 3.63
Undian: 19

Please take a second and vote for this article:
Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options

Printer Friendly Page Printer Friendly Page

“Login” | Login/Create an Account | 9 komen
The comments are owned by the poster. We aren’t responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh raja_pena pada Friday, December 21 @ 15:56:04 MYT
(User Info | Send a Message)
aku pon sbnarnya dah bosan cerita bab raja petra nih… buang masa jer jawwb2 fitnah2 die yang dilontarkan pada musuh2nya… lagi satu skang pun die da tampak kebelakang, semua ftnah die tu orang dah tahu, orang skang pun paham xguna layan… bg gelaran Jambu ni, agak menarik untuk dikupas tapi biarlah rahsia…

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh moto_kapcai pada Friday, December 21 @ 17:12:53 MYT
(User Info | Send a Message)
raja petra dulu juga dikenali sebgai rakan homoseks senior yang die puja… boleh la kita katakan pasangan diantara RPK n DSAI adalah pasangan yang sesuai untuk pertandinagn homo berdansa.. afundi homo hantar ke 32998.. mari kita lihat pasangan ni berdansa… tengok dia berlaga telor..hehehhehe

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh elitefender pada Sunday, December 23 @ 12:43:54 MYT
(User Info | Send a Message)
Jangan dilayan RAJA PETualang RAkyat nie… tapi jangan bagi muka langsung.. bongkar segala kerja GILO dia… tahniah KMPU kerana membongkar niat BUSUK anjing kurap nie..

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh ANAKomak pada Monday, December 24 @ 09:18:18 MYT
(User Info | Send a Message) http://www.suaralantangjejaka.blogspot.com
rpk???? porrahhh..!!!!!boring dgn citer pasal GAMPANG lakhanat ni….!!!!

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh hungarygalz pada Monday, December 24 @ 09:36:49 MYT
(User Info | Send a Message)
Huh idup lagi rupanya RPK nie.. ingatkan dan jadi mendiang…….Rupa-rupanya dai muda lagi dah jadi bahan tohmahan dan cacian org ramai…PAtutlah sampai dah tua pun orang still tak suka…

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh wakden pada Monday, December 24 @ 11:56:04 MYT
(User Info | Send a Message)
dia pandai cakap je rpk ni…ntah pelacur jalan belakang mati dia langgan, then dia kata dari puteri umno..bodoh punya olang…

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh SaveTpin pada Monday, December 24 @ 13:06:51 MYT
(User Info | Send a Message)
Hmm, kalau dah fitnah, mana berani nak sahut cabaran… lepas seratus hari boleh la buat tahlil untuk Raja Petra ni…

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh wakden pada Monday, December 24 @ 15:43:24 MYT
(User Info | Send a Message)
TAHLIL UNTUK RAJA PETRA?ISLAM KE DIA TUH?

Re: RAJA PETRA YANG JAMBU DAN TIDAK BERTELUR (Score: 1)
oleh pokok-kelapa pada Thursday, March 13 @ 09:54:38 MYT
(User Info | Send a Message)
Aku baru jumpa si RPK nie hari ahad 9 Mac 2008 di rumah besan dia. Cukur rambut cucu baru. Memang Raja Lawak dan Raja Kapur mamat Petra ini. Almaklumlah, Barisan baru kalah teruk, berkobar-kobarlah dia jual ubat. Aku tak melayan, tak ada siapa-siapa pun melayan tapi dah tak sedar diri, memekak jugaklah. Yang melawak tu, ada ke dia boleh kata yang menakutkan kafir-kafir di Malaysia adalah TV 3 dan RTM sebab selalu tunjuk kacau-bilau di Pakistan, Palestine. Aku terfikir, dah memang kacau bilau, nak tunjuk apa lagi. Bininya memang pelik, dia merokok kat laman sementara tunggu orang habis majlis bercukur. Aku ada baca orang kata bininya Christian. Betul ke?

~ by penulis blog on April 30, 2008.

2 Responses to “Isteri Raja Petra , Kristian ?”

  1. “Seseorang sudah cukup disebut pendusta (pembohong) jika ia berbicara hanya atas dasar setiap apa yang ia dengar.” (H.R. Muslim)

  2. Fitnah perlu dihentikan dengan meminta mana mana fakta dari mana mana pihak agar dibetulkan atau dikuatkan lagi perkara tersebut.

    Jika benar seseorang itu sangat JAHAT maka kita kena hindarkan kejahatannya dari mengenai orang lain.

    Agar tidak ada orang beriman akan tertipu dengan si haprak ini…( Melayu Haprak ? )

    Haprak : mereka yang gunakan akal untuk mencari dunia dan mengorbankan agama.

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: